Nodholmen / Notaholmen

Heile den vestre delen av Talgje, inklusive Talgjeholmane og delar av sørsida av øya, er sikra som friluftsområde. Det blir beskrive som eit område med stor verdi som friluftsområde og eit område som har «nasjonal verneverdi som naturområde». Friluftsrådet har to havner på Nord-Talgje, «Lagunen» på sørvestsida og Notaholmen på nordsida. Om ikkje det er nok tilbyr Helgøysund marina gjestehavn i Helgøysundet på austsida av øya.

«Lagunen», eller Talgjeholmane, er eit sikra ­friluftsområde som er underlagt ein nokså restriktiv verneplan. Her er såleis ikkje gjort større ­tilretteleggingar, men her er rasteplass, utveg til å slå opp telt og fine ­forhold for bading og fiske. Fin liggeplass i ­Rossmorkvågen inst inne i området.

Røyde-, eller Røytevågen, vest på Talgje. Hit kan ein gå inn med båt, eller ein kan følgje turstien frå bilvegen rett sør for Notaholmen.

Badeplass - Swimming area Båndtvang for hunder - Dogs in leash Fortøyningsbolter - Mooring bolts Fiske - Fishing area Grill eller bålplass - Barbecue or campfire place HC Ombord- og ilandstigningsbrygge Avfallskonteiner - Waste container Rasteplass - Picknic area Teltplass - Camping site Toalett - Toilet
  • mandag

    6 ms
  • tirsdag

    3 ms
  • onsdag

    6 ms

Nodholmen er en av de uthavnene som «alltid» har vært der. Vi var litt bekymret en stund når bruen mellom Nord-Talgje og Tjuul ble bygget, men området er fremdeles populært. Det er flere flotte turmuligheter for vandring og sykling med utgangspunkt i Nodholmen. Det er også mange flotte plasser for fiske, padling, dykking og bading i nærområdet.


Boka: I Fjordane - Ryfylke Friluftsråd Tekst og bilder fra boka:
I Fjordane - Ryfylke Friluftsråd Tekst - Roy Høyby
Foto - Lise Bjelland
Les mer om boka her