Sandrenna

Sandrenna er eit hyggeleg friluftsområde og ein fin og lun badeplass rett innafor ferjekaien på Vollsøya, og er som namnet seier, eit grunt sund med sand. Her er benkar, bålpanne, toalett og leskur med brisk for padlarar. Det er ei lita ilandstigingsbrygge der, men elles ingen fortøyningsplass for båtar. Frå Sandrenna er det tursti inn mot Ydstebøhavn. ­Nærmaste nabo er Kvitsøy Maritime Senter som leiger ut feriehusvere.

Nærmaste nabo til Sandrenna er Kvitsøy båtforening.

Sandrenna er ein idyll like ved ferjekaien på Vollsøy. Godt utgangspunkt for fottur på Kvitsøy, og ein fin plass å slappe av etterpå.

Badeplass - Swimming area Gjestebrygge - Guest pier Grill eller bålplass - Barbecue or campfire place HC-toalett Avfallskonteiner - Waste container Rasteplass - Picknic area Teltplass - Camping site Turvei - Foot path
Her kan du se en luftig film om friluftsområdet
  • fredag

    8 ms
  • lørdag

    5 ms
  • søndag

    8 ms

Sandrenna i Hønsevika sørøst for Ydstebøhavn i gangavstand fra fergekaien. Her er det også anlagt tursti/turvei inn mot kommunesenteret. En av Kvitsøys fineste badeplasser er godt tilrettelagt og driftes av lokale ressurser på vegne av Friluftsrådet.


Boka: I Fjordane - Ryfylke Friluftsråd Tekst og bilder fra boka:
I Fjordane - Ryfylke Friluftsråd Tekst - Roy Høyby
Foto - Lise Bjelland
Les mer om boka her