Ryfylke Friluftsråd logo

Sjubbeholsvågen

Sjubbeholsvågen er en av Ryfylkes luneste havner i Vatlandsvåg på sørsiden av Ropeidhalvøya. Friluftsrådet har bygd gjestebrygge og bryggesti. Det er også tursti rundt hele friområdet, som inngår i Vestkystparken.

Farvannet i vågen er nærmest lukket, og blandingsskog ned til strandlinjen gir gode skjermingsforhold. Landskapet er ganske bratt med enkelte svaberg ned til vannet. Fra neset på andre siden av bryggen er det fint å stupe/hoppe.

Aktiviteter i området rundt Sjubbeholsvågen

Del aktiviteter med Ryfri.no - Facebook eller MMS
Map region
Klatring

Klatring

Det finnes områder for klatring og rappellering nær Sauda sentrum, blant annet på Fosstveit i Saudasjøen. Men kvaliteten på feltene er variabel og bruken deretter. Klatreinteresserte anbefales heller en tur til klatrefeltet Marvik, 40 kilometers kjøring fra Sauda.

Map region
Fottur

Junkervarden

Junkervarden er lett tilgjengelig fra Jelsa, og her fins flere merkede stier å velge mellom opp og ned.

Map region
Klatring

Marvik

Klatrefeltet ligger ved Solland rett før avkjørselen til Marvik (fra Ropeid). En klatreklippe av høy kvalitet. To minutter anmarsj. Parker i veikanten, men ikke foran grinda. Lukk grinda etter deg, eller gå utenom gjerdet og opp gjennom skogen.

Map region
Båtliv

Marvik

Marvik ligger midtveis inne i Sandsfjorden på nordsiden, rett ved leia til Sauda. Den store flytebryggen tilhører Marvik båtforening, og innerst ved kaien er det mulig å fylle drivstoff.

Map region
Båtliv

Vatlandsvåg

Vatlandsvåg har også en utvidet gjestehavn på Ropeidhalvøya.

Map region
Båtliv

Ottøysundet

Ottøysundet i Sandsfjorden. Særlig Skottaneset er fint å legge til med båt. Ved Laksaberget er det tilstrekkelig dybde til å komme helt inntil land. Merk: Seilingshøyden er 18 meter under kraftspennet fra Israelsneset til Ottøy helt nord i Ottøysundet.

Sjubbeholsvågen

Aktiviteter Båtliv
GPS
59.391811, 6.013927
GPS ikon
Kommenter på Facebook
Les om Facebook og Ryfri

Ryfylke Friluftsråd

Ryfylke Friluftsråd har 5 fast ansatte fordelt på 5 årsverk. Ryfylke Friluftsråd er et interkommunalt samarbeidsorgan, bestående av 11 kommuner i Ryfylke og på Nord Jæren. Private bedrifter, interesse- organisasjoner og privatpersoner har anledning til støttemedlemskap.

Facebook ikonRyfylke Friluftsråd på Facebook
www.facebook.com/ryfri
MMSDel aktiviteter med mobilen
MMS til 940 18 400.
Designet av GhostGhost
Utviklet av OriginOrigin