Ryfylke Friluftsråd logo

Vikevåg

Besøkende båter kan legge til på dypvannskaien. Her ligger du utsatt til for sørlige vinder, men det blir bedre desto lengre inn du kommer. Mindre båter kan legge seg langs kaikanten helt sør i småbåthavnen på østsiden av Vikevåg.

Aktiviteter i området rundt Vikevåg

Del aktiviteter med Ryfri.no - Facebook eller MMS
Map region
Fottur

Dale/Sel-Rennesøyhornet

Dale/Sel-Rennesøyhornet er en overkommelig tur (6 km) i storslått landskap. På Rennesøyhornet (234 m.o.h.) har du en sjelden 360 graders utsikt over Ryfylkebassenget. En kikkert ble våren 2010 montert på toppen av Rennesøyhornet som de lokale kaller Hodnetoppen. En tilsvarende kikkert er montert på Pilå, den nærmeste toppen opp av Vikevåg.

Map region
Fottur

Kulturløypa Dale-Sel

Kulturløypa Dale-Sel går gjennom et særegent landskap i de bratte sørhellingene øst av Vikevåg. 13 informasjonstavler er plassert langs stien med opplysninger om kultur og natur.

Map region
Fottur

Knott

Knott, en liten topptur i Ryfylkes svar på irsk landskap, dramatisk og grønt som det er. En lettgått tur selv for små bein langs de tørre brattkantene ved Niben og Knott. Skilting til ny parkering. Det er også opparbeidet parkering langs veien til Asmervik. Om lag 4 km, ca 1,5 time t/r eller rundtur.

Map region
Fottur

Mastravarden

Mastravarden (154 m.o.h.): En familievennlig og lettgått tur går til Mosterøys høyeste punkt hvor utsikten er mer formidabel enn man skulle tro. Et sted på Mosterøy fins også en hule ved navn Svartahola.

Map region
Sykling

Sykling

Når du først kommer deg til Rennesøy med sykkel, er mulighetene gode både for terrengsykling på noen av turløypene og for tursykling på landeveien. Fra Vikevåg kan du sykle en kupert rundtur mot øst, eller en lettere tur vestover, begge deler om lag 15 km.

Map region
Fiske

Fiske

Rennesøyene har åpenbart gode sjøfiskemuligheter. Har du båt, regnes nordsiden av Rennesøy mot Boknafjorden for å gi godt fiske, særlig på større dybder, men her er det også mer værhardt. Mastrafjorden ligger mer i ly for nordvesten og har fine strømningsforhold og følgelig brukbart med fisk.

Map region
Dykking

Dykking

Øybuen Dykkerklubb (ØDK) ble stiftet i 1985. ØDK er den eneste dykkerklubben med base i kommunen, men det er ikke uvanlig å se dykkere fra andre miljø i Rennesøy-skjærgården.

Map region
Klatring

Klatring

For spesielt interesserte fins det enkelte klatreruter på Rennesøy spredd rundt i Dale-området. Den lettest tilgjengelige ruten starter rett opp fra veien ved minneplaketten som er hengt opp til ære for de som jobbet dugnad i 14 år for å bygge Dale-veien fra 1927-1940.

Map region
Seiling

Seiling

På nordsiden av Rennesøy ved Nautholmen er det gunstige forhold for brettseiling, særlig når vindretningen er på nordvest. Det pleier å komme store dønninger inn i disse farvannene, og en lokal grunne sørger for at dønningene øker enda mer i størrelse nærmere land.

Map region
Luftsport Paragliding

Rennesøypilå

Ta av første avkjørsel etter den andre Rennfast-tunnelen når du kommer fra Stavanger og følg skiltingen mot Vikevåg. Fra parkering ved brannstasjonen ser du Pilå. NB: Unngå kjøring til topps på grunn av innmarksområder. Pilå har fine hengforhold ved vestavind.

Map region
Luftsport Paragliding

Rennesøy sør

Ta av ved første avkjørsel etter andre undersjøiske tunnel når du kommer fra Stavanger, og følg skiltingen mot Vikevåg. Tar til venstre for vågen, mot Dale. Følg veien til den deler seg, landingen er mot høyre og start er mot venstre, opp en svingete vei. Fra parkeringen på toppen går det turløyper innover terrenget.

Map region
Fugl

Fugl

Rennesøys naturreservat, Bjergavatn og Førsvollvatn, har et rikt og variert fugleliv. Nordre Rennesøy Fuglefredingsområde ligger like øst for E-39 og er en viktig hekke- og rasteplass for gjess, ender og vadefugler. Kommunen har flere gråhegrekolonier og en av Norges tetteste bestander av ravn.

Map region
Badeliv

Badeliv

Rennesøy har med sine mange øyer og holmer rikelig med bademuligheter. De relativt få ferskvannene byr på en noe mer komfortabel temperatur. Prestvågen friluftsområde rett vest for Vikevåg på er familievennlig og skjermet. NB: Vågen er grunn og mangler småbåtkai.

Map region
Båtliv

Fergevåg på Askje

Fergevåg på Askje: Motorbåter som ikke stikker dypere enn en meter, kan legge seg langs kaikanten i småbåthavnen. Her ligger du trygt og godt. Større båter må legge seg ved dypvannskaien.

Map region
Båtliv

Østhusvik

Østhusvik har gjesteplass innenfor moloen. Her ligger du trygt uansett vindretning, og dybden er ca. 2 meter. Østlige vinder merkes likevel godt i havnen. Sjøberg Ferie nord for Østhusvik, har fått ny molobrygge som skal ligge på utsiden av restauranten.

Map region
Båtliv

Hodnafjellsviga

Hodnafjellsviga vest for Dysjalandsvågen på Mosterøy. Her er det sjelden vindstille, men det er en koselig uthavn i vakre omgivelser. Den vestre kaien helt innerst i molohavnen kan benyttes av gjestende båter.

Vikevåg

Aktiviteter Båtliv
GPS
59.097476, 5.700256
GPS ikon
Kommenter på Facebook
Les om Facebook og Ryfri

Ryfylke Friluftsråd

Ryfylke Friluftsråd har 5 fast ansatte fordelt på 5 årsverk. Ryfylke Friluftsråd er et interkommunalt samarbeidsorgan, bestående av 11 kommuner i Ryfylke og på Nord Jæren. Private bedrifter, interesse- organisasjoner og privatpersoner har anledning til støttemedlemskap.

Facebook ikonRyfylke Friluftsråd på Facebook
www.facebook.com/ryfri
MMSDel aktiviteter med mobilen
MMS til 940 18 400.
Designet av GhostGhost
Utviklet av OriginOrigin