Ryfylke Friluftsråd logo

Mastravarden

Mastravarden (154 m.o.h.): En familievennlig og lettgått tur går til Mosterøys høyeste punkt hvor utsikten er mer formidabel enn man skulle tro. Et sted på Mosterøy fins også en hule ved navn Svartahola.

På vei ned anbefales det å legge en sving innom Jonepytten, et idyllisk tjern, og kanskje avslutte med en forfriskning på Utstein Kloster Hotell. Derfra er det kort vei opp for å hente bilen igjen på parkeringen på Haugvaldstad.

Aktiviteter i området rundt Mastravarden

Del aktiviteter med Ryfri.no - Facebook eller MMS
Map region
Fottur

Reianes

Reianes lengst i vest byr på et mer smålåtent landskap i havgapet, tett på sjø og skjærgård. Området er småkupert og preget av den mørke bergarten amfibolitt, men rager ikke høyt over landskapet.

Map region
Fottur

Knott

Knott, en liten topptur i Ryfylkes svar på irsk landskap, dramatisk og grønt som det er. En lettgått tur selv for små bein langs de tørre brattkantene ved Niben og Knott. Skilting til ny parkering. Det er også opparbeidet parkering langs veien til Asmervik. Om lag 4 km, ca 1,5 time t/r eller rundtur.

Map region
Fottur

Fjøløy Fyr

Opprettet 1849, automatisert og avfolket i 1977 og erstattet av fyrlykt i 1983. Fyret ligger på den ytterste spissen av Fjøløy rett i havgapet og kan være en stor opplevelse både på stormfulle høstdager og varme sommerkvelder.

Map region
Fiske

Fiske

Rennesøyene har åpenbart gode sjøfiskemuligheter. Har du båt, regnes nordsiden av Rennesøy mot Boknafjorden for å gi godt fiske, særlig på større dybder, men her er det også mer værhardt. Mastrafjorden ligger mer i ly for nordvesten og har fine strømningsforhold og følgelig brukbart med fisk.

Map region
Padling

Padling Utstein Kloster Hotell

Utstein Kloster Hotell tilbyr padleturer for grupper mellom 5 og 14 personer i samarbeid med Ut i Naturen. Aktiviteten må bestilles god tid i forveien. I samarbeid med firmaet "Frisk Luft" arrangeres dessuten forskjellige aktiviteter som gjennomføres gruppevis: ballaktiviteter, bueskyting, tauaktiviteter og diverse oppgaver som lagene må løse gjennom samarbeid. En annen samarbeidspartner i samme bransje er Jærevent.

Map region
Klatring

Klatring

For spesielt interesserte fins det enkelte klatreruter på Rennesøy spredd rundt i Dale-området. Den lettest tilgjengelige ruten starter rett opp fra veien ved minneplaketten som er hengt opp til ære for de som jobbet dugnad i 14 år for å bygge Dale-veien fra 1927-1940.

Map region
Luftsport Paragliding

Rennesøypilå

Ta av første avkjørsel etter den andre Rennfast-tunnelen når du kommer fra Stavanger og følg skiltingen mot Vikevåg. Fra parkering ved brannstasjonen ser du Pilå. NB: Unngå kjøring til topps på grunn av innmarksområder. Pilå har fine hengforhold ved vestavind.

Map region
Badeliv

Badeliv

Rennesøy har med sine mange øyer og holmer rikelig med bademuligheter. De relativt få ferskvannene byr på en noe mer komfortabel temperatur. Prestvågen friluftsområde rett vest for Vikevåg på er familievennlig og skjermet. NB: Vågen er grunn og mangler småbåtkai.

Map region
Båtliv

Låder kai

Låder kai (bare kai) er forbeholdt stedets fiskere, men du kan forhøre deg om ledig plass. Du kan legge deg på svai inne i havnen. Dybden er 6 meter, men du har begrenset svaiplass. Bunnen består av løs søle, så du må være sikker på rolige vindforhold før du ankrer opp for natten.

Map region
Båtliv

Hodnafjellsviga

Hodnafjellsviga vest for Dysjalandsvågen på Mosterøy. Her er det sjelden vindstille, men det er en koselig uthavn i vakre omgivelser. Den vestre kaien helt innerst i molohavnen kan benyttes av gjestende båter.

Map region
Båtliv

Finnesand/Utstein Kloster Hotell

Gjestende båter kan fortøye langs den kommunale kaien. Du kan også legge deg foran kaien ved Utstein Kloster Hotell. Er det fullt i havnene, kan du legge deg på svai midt i bukten. Havnen ligger utsatt til for nordlige og østlige vinder.

Mastravarden

Fottur
GPS
59.088580, 5.625134
GPS ikon
Kommenter på Facebook
Les om Facebook og Ryfri

Ryfylke Friluftsråd

Ryfylke Friluftsråd har 5 fast ansatte fordelt på 5 årsverk. Ryfylke Friluftsråd er et interkommunalt samarbeidsorgan, bestående av 11 kommuner i Ryfylke og på Nord Jæren. Private bedrifter, interesse- organisasjoner og privatpersoner har anledning til støttemedlemskap.

Facebook ikonRyfylke Friluftsråd på Facebook
www.facebook.com/ryfri
MMSDel aktiviteter med mobilen
MMS til 940 18 400.
Designet av GhostGhost
Utviklet av OriginOrigin