Ryfylke Friluftsråd logo

Skaholmen/Berge

Skaholmen/Berge nes og holmer på vestsiden av Økstrafjorden.

Tilrettelagt med toalett, om bord og ilandstigningsbrygge, båtfester, infoskilt, tursti, miljøstasjon og små bruer som forbinder de ulike småholmene.

God og lun havn med fine turmuligheter. Kjent for sine mange jettegryter.

Turmuligheter: Jelsa  Erfjord  Sand  Ropeidhalvøya

Aktiviteter i området rundt Skaholmen/Berge

Del aktiviteter med Ryfri.no - Facebook eller MMS
Map region
Fottur

Junkervarden

Junkervarden er lett tilgjengelig fra Jelsa, og her fins flere merkede stier å velge mellom opp og ned.

Map region
Sykling

Jelsa/Erfjord-halvøya

Rundt Jelsa/Erfjord-halvøya kan man følge RV13, deretter FV517 og småveiene mellom Jelsa og Erfjord. En fin rundtur på vel 46 km. En tilsvarende tur går på begge sider av Sandsfjorden mellom der de to etappene mellom Hebnes og Ropeid og Sand og Jelsa deles opp av korte rutebåtturer.

Map region
Dykking

Dykking

Suldal er spennende også under vann. Sandsfjorden har en undersjøisk fantasiverden med mange skatter for de som driver med dykking.

Map region
Padling

Ryfylke Kajakk

Ryfylke Kajakk har postadresse Jelsa, men tilbyr turtips, kurs og guidede turer over store deler av Ryfylke. Kursene følger nivåene i henhold til Norges Padleforbund sin kursstige.

Map region
Badeliv

Jelsa

På Jelsa: Jelsavågen og Noresjøen.

Map region
Båtliv

Jelsa

Jelsa ligger nord i Jelsafjorden og var lenge et senter i Ryfylke, i en periode egen kommune. Ytterst på baksiden av den lange moloen er det en 15 meter lang gjestekai. Bak moloen ligger du trygt, selv om sørlige vinder merkes.

Map region
Båtliv

Foreneset Marina

Foreneset Marina på nordsiden av Foreneset har 20 gjesteplasser. Ligger ved innseilingen til Økstrafjorden, en av de mest besøkte fjordene i Ryfylke med friområdet Skaholmen/Berget, se nedenfor.

Map region
Båtliv

Skaholmen Berget

Skaholmen Berget i Økstrafjorden: Følg lykta på Barkeneset som viser veien inn til Økstrafjorden, av mange betraktet som den vakreste og luneste fjorden i Ryfylke for bading og båtliv.

Skaholmen/Berge

Kildesortering Båtfester Infoskilt Rasteplass Toalett Tursti Fritidsfiske Gangbru Severdigheter HC Ombord- og ilandstigningsbr Båndtvang for hunder
GPS
59.343760, 6.090760
GPS ikon
Kommenter på Facebook
Les om Facebook og Ryfri

Ryfylke Friluftsråd

Ryfylke Friluftsråd har 5 fast ansatte fordelt på 5 årsverk. Ryfylke Friluftsråd er et interkommunalt samarbeidsorgan, bestående av 11 kommuner i Ryfylke og på Nord Jæren. Private bedrifter, interesse- organisasjoner og privatpersoner har anledning til støttemedlemskap.

Facebook ikonRyfylke Friluftsråd på Facebook
www.facebook.com/ryfri
MMSDel aktiviteter med mobilen
MMS til 940 18 400.
Designet av GhostGhost
Utviklet av OriginOrigin