Ryfylke Friluftsråd logo

Suldal

Suldal er den lengste dalen i Ryfylke og den største kommunen i Rogaland, og har god plass til dyr og folk. Dalen og elven betraktes av mange som fylkets vakreste.

Suldal er den lengste dalen i Ryfylke og den største kommunen i Rogaland, og har god plass til dyr og folk. Dalen og elven betraktes av mange som fylkets vakreste. Kommunen er preget av det myke, lune fjordlandskapet som kjennetegner Ryfylke, men det er ikke langt opp til goldt høyfjell. Fra Jelsa og Ropeidhalvøya skjærer fjordene seg innover. Lengst ute er farvannene åpne og småbåtvennlige, innover smalner fjordene av. Selve livsnerven er den 22 km lange Suldalslågen som møter fjorden etter sin ferd ned Suldalsføret.

Suldal har uante muligheter innen friluftsliv, jakt og fiske og lange reiselivstradisjoner. Her finner man mye, enten man søker høy eller lav puls. Kommunen har mer å by for friluftsinteresserte turister enn store laks. Hva med å jakte etter stortorsken i Hylsfjorden, storauren i Suldalsvatnet, eller feit og sprelsk fjellaure i heia? I Suldal, som en av få kommuner i landet, kan du jakte alle hjortedyrene i Norge; reinsdyr, elg, hjort og rådyr. Området mellom Suldalsvatn og Setesdal regnes som det viktigste for Norges sørligste villreinstamme.

Vinterstid er Gullingen og Mosvatnområdet et av de mest tilgjengelige områdene for vintersport på sørvestlandet. Her finner man lysløype, alpinanlegg og et oppkjørt løypenett. Det 3 kilometer lange Mosvatnet (530 m.o.h.) blir sommerstid mye brukt til bading, kanopadling, roing og fiske. Kano og robåt kan leies ved Gullingen Turistsenter.

En god informasjonskilde for friluftsliv og natur i Suldal er http://suldal.miljostatus.no. Stavanger Turistforening har dessuten gitt ut flere årbøker som omhandler Suldal. Vi nevner "Suldal" (1993) og "Dragning mot Skaulen" (1997).

Map region

Barkaneset

Båtfester

Barkaneset nes med flere små viker i Jelsafjorden, ved innseilingen til Økstrafjorden.
Utsatt vindretning: Vest, sørvest og sør

Map region

Einarsneset

P-plass Badeplass

Einarsneset er en badeplass i Sandsfjorden, like ved Sand sentrum

Map region

Habn

Grill Stupebrett P-plass Toalett Badeplass

Habn er en badeplass innerst i Bogsundet på nordsiden av Erfjorden.

Map region

Hellandshabn

Båtfester

Hellandshabn ligger på østsiden av Vindafjorden helt nord mot Krossfjorden.
Utsatt vindretning: Nordvest, vest og sørvest

Map region

Mosvatnet

HC-toalett Infoskilt P-plass Toalett

Mosvatnet høyfjellsterreng ca. 13 km sørøst for Sand, like ved Gullingen skisenter.
Brukes mest som skiutfartsområde.
Driftes av kommunen.

Map region

Sjubbeholsvågen/Kjølavågen

Kildesortering Grill Gjestebrygge Rasteplass Fritidsfiske Båndtvang for hunder

Sjubbeholsvågen/Kjølavågen ligger i innselingen til Sandsfjorden på vei inn til Vatlandsvågen.

Map region

Skaholmen/Berge

Kildesortering Båtfester Infoskilt Rasteplass Toalett Tursti Fritidsfiske Gangbru Severdigheter HC Ombord- og ilandstigningsbr Båndtvang for hunder

Skaholmen/Berge nes og holmer på vestsiden av Økstrafjorden.

Ryfylke Friluftsråd

Ryfylke Friluftsråd har 5 fast ansatte fordelt på 5 årsverk. Ryfylke Friluftsråd er et interkommunalt samarbeidsorgan, bestående av 11 kommuner i Ryfylke og på Nord Jæren. Private bedrifter, interesse- organisasjoner og privatpersoner har anledning til støttemedlemskap.

Facebook ikonRyfylke Friluftsråd på Facebook
www.facebook.com/ryfri
MMSDel aktiviteter med mobilen
MMS til 940 18 400.
Designet av GhostGhost
Utviklet av OriginOrigin