Ryfylke Friluftsråd logo

Jørpelandsholmen

Jørpelandsholmen ligger like vest for Jørpeland sentrum.
Utsatt vindretning: Nordvest og sørøst

Aktiviteter i området rundt Jørpelandsholmen

Del aktiviteter med Ryfri.no - Facebook eller MMS
Map region
Fottur

Guida fellesturer

Guida fellesturer i sommerhalvåret; kontakt Strand Turistinformasjon www.strand-turist.com.

Map region
Sykling

Tau-Heia-Bjørheimsbygd

Fra ferjekaien på Tau sykler man inn ved Tau Mølle, krysser RV13 etter en kilometer og deretter i retning Strand kirke der man tar venstre og deretter høyre etter 200 meter.

Map region
Sykling

Terrengsykling

Hjemstedskommunen til verdens beste terrengsyklist gjennom tidene, Gunn-Rita Dahle Flesjå, har som de andre Ryfylke-kommunene gode muligheter for terrengsykling.

Map region
Fiske

Tømmervatn, Tintusvatn, Svortingsvatn, Hengjanevatn, Homstjørn og Dalavatnet

Tømmervatn, Tintusvatn, Svortingsvatn, Hengjanevatn, Homstjørn og Dalavatnet har fritt fiske med stang. Buksetjørn, en avstikker fra stien til Preikestolen, har brukbart fiske.

Map region
Padling

Padling

I Strand kommune anbefales det rundturer fra Jørpeland mot de smule farvannene rundt Idse og Idsal, samt turen fra Tau eller Fiskå mot Fogn og Finnøy. Årdalsfjorden er også verdt en padletur. På Refsvatn ved Preikestolhytta er det tilrettelagt for kajakk og kano. Lyngsvatnet i Lyngsheia mellom Årdal og Songesand kan gi flotte padleopplevelser i høyfjellet, men her er det også mer vindutsatt.

Map region
Golf

Golf

Relativt ny golfbane med ni hull ved veien opp til Preikestolhytta. Ytterligere ni hull blir åpnet i 2009. Preikestolen Golfklubb går for å være fylkets billigste for medlemmene, og er i stor grad drevet på dugnad.

Map region
Luftsport Paragliding

Luftsport

Ryfylke Paragliderklubb (RPGK) er en relativt ung klubb som er åpen for alle, selv de uten sertifikat, og som er rettet mot fritidsflyging. Nybegynnerkurs arrangeres en til to ganger i året i regi av klubben. RPGK har arbeidet særlig med å tilrettelegge for god sikkerhet under start og landing.

Map region
Fiske

Jørpelandselva

Jørpelandselva er lakseførende, men det trengs lokalt og statlig fiskekort. Den er åpen bare fredag, lørdag og søndag 15. juli- 7. september, og et godt fiske er avhengig av gode regnskyll. Med andre ord: Ingen stor lakseelv. Kontakt Strand Sportsfiskerlag v/Georg Rydningen eller Andor Fjelde AS i Jørpeland sentrum.

Map region
Badeliv

Kuvika

Kuvika, ca. 4 km sør for Tau. Toalett, leikeanlegg, gode fiskemuligheter.

Map region
Badeliv

Barkavika

Barkavika, vel 2 km nord for Jørpeland. Sandstrand, toalett, leikeanlegg, sandvolleyballbane.

Map region
Badeliv

Jørpelandsvassdraget

Jørpelandsvassdraget har også populære badesteder.

Map region
Båtliv

Jørpeland Gjestehavn

Jørpeland Gjestehavn har fullt serviceanlegg og 20 gjesteplasser. Nærhet til bank, post og mange butikker i Ryfylkebyen Jørpeland.

Map region
Båtliv

Foreholmen, Hinnaholmen, Rødholmen og Bjelkavik

Foreholmen, Hinnaholmen, Rødholmen og Bjelkavik ligger nordøst på Idsal, mellom Idsefjorden og Høgsfjorden. Fine svabergkyster med små partier med sand og grusstrand. Ligger sentralt i forhold til Stavanger - Sandnes. Delvis tilrettelagt.

Map region
Båtliv

Laadervik

Laadervik, nordøst på Idsal har mange bukter og viker som gir gode småbåthavner. I Laadervik, Reksnes og på Hinnaholmen/Foreholmen har Ryfylke Friluftsråd tilrettelagt for småbåter.

Map region
Båtliv

Jørpelandsholmene

Jørpelandsholmene ligger rett utenfor Jørpeland sentrum og er et yndet utfartssted for båtturister. Raunane sørvest for Fjellsholmen er fuglereservat. Lagunen som omkranses av Fjellsholmen og Jørpelandsholmen er populær, men holmene har stor kapasitet så du finner som regel en ledig plass.

Jørpelandsholmen

HC-toalett Kildesortering Gjestebrygge Teltplass
GPS
59.014361, 6.032438
GPS ikon
Kommenter på Facebook
Les om Facebook og Ryfri

Ryfylke Friluftsråd

Ryfylke Friluftsråd har 5 fast ansatte fordelt på 5 årsverk. Ryfylke Friluftsråd er et interkommunalt samarbeidsorgan, bestående av 11 kommuner i Ryfylke og på Nord Jæren. Private bedrifter, interesse- organisasjoner og privatpersoner har anledning til støttemedlemskap.

Facebook ikonRyfylke Friluftsråd på Facebook
www.facebook.com/ryfri
MMSDel aktiviteter med mobilen
MMS til 940 18 400.
Designet av GhostGhost
Utviklet av OriginOrigin