Ryfylke Friluftsråd logo

Lindøy

Lindøy ligger ca 1 km nordøst for Stavanger sentrum, mellom Vassøy og Hellesøy.
Utsatt vindretning: Øst, sørøst, sør og sørvest
Dyr på beite hele året, husk båndtvang

Småkupert og skogbevokst (vesentlig barskog) og med svabergkyst, ut mot Høgsfjorden, offentlig område (spesial skole) på midtre del av øya. Mye brukt båtutfartsområde med gode havnemuligheter. Kulturlandskap med stor variasjon og mangfold. Ulike varmekjære trearter som Eik og Lind.
Turveianlegg 3 800 m, Tilrettelagt med handikaptoalett, gjestebrygge 160 meter med plass til 15 båter, 3 grillanlegg betong, kildesorteringsanlegg, turvei , naturlekeplass, gårdsbruk med villsauer og høylandsfe, område informasjon. Portal og avgrensning av gressplen for leirplass og aktivitet. Bra for store grupper/skoleklasser.

Last ned infoplakat her

Aktiviteter i området rundt Lindøy

Del aktiviteter med Ryfri.no - Facebook eller MMS
Map region
Dykking

Dykking

Sandnes kommune regnes ikke for å ha de aller mest spennende dykkermålene, men de fleste ligger i naturskjønne områder slik at totalopplevelsen blir god.

Map region
Badeliv

Badeplasser i sjøvann

Her er en liste over ulike badeplasser i sjøvann:

Map region
Båtliv

Båtliv

Farvannet mellom og nord for de to store fjordene Gandsfjord og Høgsfjord er mest interessant for båtturister i Sandnes. Skjærgården nord for Hommersåk er svært populær, og det samme er farvannet rundt Idse og Idsal i Strand kommune.

Map region
Båtliv

Tingholmen

Tingholmen er en lun holme med gode ilandstigningsmuligheter på sørsiden av innløpet til Høgsfjorden, ca 7 km øst for Stavanger mellom Brattholmen og Idse.

Map region
Båtliv

Vadholmen

Vadholmen ligger svært skjermet til mellom Usken og Uskjakalven, ca 5 km øst for Stavanger. Hc-toalett, gjestebrygge og båtfester, søppelsortering, stupebrett. Området er tilrettelagt av Ryfylke friluftsråd.

Map region
Båtliv

Litle Teistholmen

Litle Teistholmen Nyetablert naturhavn, 23 meter brygge, toalett og renovasjon. Gode bademuligheter.

Map region
Fottur

Preikestolen fra Stavanger

Ferjen går fra Stavanger til Tau omtrent en gang i timen. Korresponderende buss til Preikestolhytta (info om returtid gis på bussen). Turen til Preikestolen er 3 km, med høydeforskjell på 350 m.

Map region
Padling Fottur Badeliv Båtliv

Store Marøy

Denne perlen rett øst for Breivik båthavn er de siste årene ryddet og tilrettelagt for friluftsliv av Naturvernforbundet i Rogaland. I sju år har ivrige dugnadsfolk ryddet, svidd av og restaurert det gamle kulturlandskapet på Store Marøy.

Map region
Padling Fottur Badeliv Båtliv

Lindøy, Hellesøy, Tunsøy, Kalvøy

Disse øyene ligger som perler på en snor øst for langt mer "berømte" Lindøy og er relativt ukjent for de som ikke har drevet aktiv utforsking av Stavangers skjærgård. Her bor det folk og det fins enkelte hytter, men øyene er på ingen måte nedbygd og du finner naturhavner.

Map region
Sykling

Bydelssykkelturer i Stavanger

Et must for alle som vil sykle i Stavanger er "Sykkelkart Stavanger", en brosjyre med detaljerte kart som oppdateres jevnlig.

Map region
Sykling

Sykkeltopptur

Et sykkelturtips er "fra topp til topp i Stavanger", etter Helge Johansons forslag i Stavanger Aftenblads guidebok Helgeturen fra 2006.

Map region
Sykling

Øyhopping

Fra Stavanger går turen med buss til Rennesøy, eventuelt videre til Finnøy. Begge kommunene tilbyr særdeles fine sykkelturer uten altfor store høydeforskjeller.

Map region
Sykling

Sykle til Preikestolen

Sykle til Preikestolen! Ta sykkelen gratis med på Tau-ferja, sykle sørover forbi Jørpeland i naturskjønne omgivelser opp til Preikestolen Fjellstue, gå det siste stykket til fots.

Map region
Sykling

Sykle til Kjerag

Sykle til Kjerag! Ta sykkelen gratis med på Lysefjord-ferja, enten fra Stavanger sentrum eller fra Lauvik. Turen inn Lysefjorden og opp de 27 hårnålssvingene fra Lysebotn blir et minne for livet, ikke minst korketrekkertunnelen!

Map region
Sykling

Tursykkelorientering

Stavanger-kart med ulike poster fordelt bydelsvis kan hentes i diverse sports- og sykkelbutikker samt på Servicetorget i Stavanger kommune.

Map region
Dykking

Dykking - Stavanger

Anbefalte steder å dykke i Stavanger kommune:

Map region
Badeliv

Badeliv

Stavanger har en kystlinje på 145 kilometer inklusive øyene, så det er gode muligheter for bading. Badevannskvaliteten er relativt god, kanskje med unntak av de innerste delene av kommunens kystlinje i Gandsfjord.

Map region
Båtliv

Lindøy

Lindøy ligger et par km nordøst for Stavanger sentrum, mellom Vassøy og Hellesøy, og er et mye brukt båtutfartsområde med gode havnemuligheter. Øya er småkupert og skogbevokst (vesentlig barskog).

Map region
Båtliv

Langøy

Langøy ligger rett øst for Lundsneset på Hundvåg. Denne øya og holmene nordover utgjør en variert småkupert skjærgård som er svært populær blant småbåtturister.

Map region
Båtliv

Store Marøy

Store Marøy ligger i innløpet til Gandsfjorden, rett øst for Stavanger sentrum. Fra Wyllerfyret er det 670 meter over til Store Marøy, en øy med svabergkyst, spredt skog og røsslyng.

Map region
Båtliv

Skjærgården øst for Lindøy

Skjærgården øst for Lindøy, med blant annet Hellesøy og Kalvøy, er mer preget av hytteliv, men enkelte fine fortøyningseller ankringsplasser fins for den som leter.

Map region
Båtliv

Gjestehavnen ved Oljemuseet

Gjestehavnen ved Oljemuseet, Børevigå, er å anbefale for mindre båter. Her fins plass til båter med maks lengde på 40 fot.

Map region
Båtliv

Bekhus gjestehavn i Banavigå

Et tredje alternativ i sentrum er Bekhus gjestehavn i Banavigå, rett vest for Bybroen over til Grasholmen og Hundvåg.

Lindøy

HC-toalett Kildesortering Grill Gjestebrygge Båtfester Infoskilt Naturlekeplass Rasteplass Turvei Gapahuk Toalett Utsiktspunkt Fritidsfiske Gangbru Gjerdeklyver Drikkevann Badeplass HC Ombord- og ilandstigningsbr Turvei for HC Båndtvang for hunder Teltplass
GPS
58.989928, 5.812261
GPS ikon
Kommenter på Facebook
Les om Facebook og Ryfri

Ryfylke Friluftsråd

Ryfylke Friluftsråd har 5 fast ansatte fordelt på 5 årsverk. Ryfylke Friluftsråd er et interkommunalt samarbeidsorgan, bestående av 11 kommuner i Ryfylke og på Nord Jæren. Private bedrifter, interesse- organisasjoner og privatpersoner har anledning til støttemedlemskap.

Facebook ikonRyfylke Friluftsråd på Facebook
www.facebook.com/ryfri
MMSDel aktiviteter med mobilen
MMS til 940 18 400.
Designet av GhostGhost
Utviklet av OriginOrigin