Ryfylke Friluftsråd logo

Vadholmen

Vadholmen mellom Usken og Uskjakalven, ca. 5 km øst for Stavanger. Hc-toalett, gjestebrygge, båtfester, grill, miljøstasjon, stupebrett.

Aktiviteter i området rundt Vadholmen

Del aktiviteter med Ryfri.no - Facebook eller MMS
Map region
Fottur

Fjellene ved Gandsfjorden

Fjellrekka langs Gandsfjorden har utviklet seg til å bli et viktig turområde for folk på Nord-Jæren. Stavanger Turistforening og Sandnes kommune har merket en rekke løyper som gjør det mulig å ta store eller små rundturer, eller gå hele rekka på langs.

Map region
Fottur

Hommersandfjellet

Hommersandfjellet er høydedraget rett opp fra Hommersåk sentrum. Herfra kan man følge merkede turstier i heia videre mot Storaberget hvor man får enestående utsikt over Lutsi. På Storaberget fins en av distriktets best bevarte bygdeborger.

Map region
Fottur

Sandnes Rundt

I turhåndboken "Gauken kaller" har Leif Berge beskrevet i detalj en 4-dagers fottur i ytterkanten av Sandnes.

Map region
Sykling

Hommersåk-Stavanger, halvdagstur

Skiltet. Du sykler til Hommersåk og tar med deg sykkelen ombord på hurtigbåt. Båten går gjennom idylliske øylandskap og anløper flere små havner før den ender opp i Stavanger. Derfra følger du Nordsjøruta på sykkelsti langs Gandsfjorden tilbake til Sandnes.

Map region
Sykling

Hommersåk Rundt

Ta utgangspunkt i Sandnes sentrum eller Hommersåk sentrum, sykle mot Vier og Bersagel, sving tilbake mot Sandnes ved Ims, følg fin, men noe utsatt landevei langs Lutsi tilbaketil krysset på Hogstad.

Map region
Dykking

Dykking

Sandnes kommune regnes ikke for å ha de aller mest spennende dykkermålene, men de fleste ligger i naturskjønne områder slik at totalopplevelsen blir god.

Map region
Badeliv

Badeplasser i sjøvann

Her er en liste over ulike badeplasser i sjøvann:

Map region
Båtliv

Båtliv

Farvannet mellom og nord for de to store fjordene Gandsfjord og Høgsfjord er mest interessant for båtturister i Sandnes. Skjærgården nord for Hommersåk er svært populær, og det samme er farvannet rundt Idse og Idsal i Strand kommune.

Map region
Båtliv

Bryggen senter, Hommersåk

Bryggen senter, Hommersåk, har de fleste fasiliteter en båtturist har behov for. Gjesteplassene ved anlegget til Riska båtforening er på utsiden av den nordre molobryggen.

Map region
Båtliv

Tingholmen

Tingholmen er en lun holme med gode ilandstigningsmuligheter på sørsiden av innløpet til Høgsfjorden, ca 7 km øst for Stavanger mellom Brattholmen og Idse.

Map region
Båtliv

Vadholmen

Vadholmen ligger svært skjermet til mellom Usken og Uskjakalven, ca 5 km øst for Stavanger. Hc-toalett, gjestebrygge og båtfester, søppelsortering, stupebrett. Området er tilrettelagt av Ryfylke friluftsråd.

Map region
Båtliv

Litle Teistholmen

Litle Teistholmen Nyetablert naturhavn, 23 meter brygge, toalett og renovasjon. Gode bademuligheter.

Map region
Padling Fottur Badeliv Båtliv

Store Marøy

Denne perlen rett øst for Breivik båthavn er de siste årene ryddet og tilrettelagt for friluftsliv av Naturvernforbundet i Rogaland. I sju år har ivrige dugnadsfolk ryddet, svidd av og restaurert det gamle kulturlandskapet på Store Marøy.

Map region
Padling Fottur Badeliv Båtliv

Lindøy, Hellesøy, Tunsøy, Kalvøy

Disse øyene ligger som perler på en snor øst for langt mer "berømte" Lindøy og er relativt ukjent for de som ikke har drevet aktiv utforsking av Stavangers skjærgård. Her bor det folk og det fins enkelte hytter, men øyene er på ingen måte nedbygd og du finner naturhavner.

Map region
Dykking

Dykking - Stavanger

Anbefalte steder å dykke i Stavanger kommune:

Map region
Badeliv

Badeliv

Stavanger har en kystlinje på 145 kilometer inklusive øyene, så det er gode muligheter for bading. Badevannskvaliteten er relativt god, kanskje med unntak av de innerste delene av kommunens kystlinje i Gandsfjord.

Map region
Båtliv

Lindøy

Lindøy ligger et par km nordøst for Stavanger sentrum, mellom Vassøy og Hellesøy, og er et mye brukt båtutfartsområde med gode havnemuligheter. Øya er småkupert og skogbevokst (vesentlig barskog).

Map region
Båtliv

Store Marøy

Store Marøy ligger i innløpet til Gandsfjorden, rett øst for Stavanger sentrum. Fra Wyllerfyret er det 670 meter over til Store Marøy, en øy med svabergkyst, spredt skog og røsslyng.

Map region
Båtliv

Skjærgården øst for Lindøy

Skjærgården øst for Lindøy, med blant annet Hellesøy og Kalvøy, er mer preget av hytteliv, men enkelte fine fortøyningseller ankringsplasser fins for den som leter.

Vadholmen

Kildesortering Grill Gjestebrygge Båtfester Stupebrett Rasteplass Toalett Tursti
GPS
58.956560, 5.836916
GPS ikon
Kommenter på Facebook
Les om Facebook og Ryfri

Ryfylke Friluftsråd

Ryfylke Friluftsråd har 5 fast ansatte fordelt på 5 årsverk. Ryfylke Friluftsråd er et interkommunalt samarbeidsorgan, bestående av 11 kommuner i Ryfylke og på Nord Jæren. Private bedrifter, interesse- organisasjoner og privatpersoner har anledning til støttemedlemskap.

Facebook ikonRyfylke Friluftsråd på Facebook
www.facebook.com/ryfri
MMSDel aktiviteter med mobilen
MMS til 940 18 400.
Designet av GhostGhost
Utviklet av OriginOrigin