Ryfylke Friluftsråd logo

Line

Line ligger i Åmøyfjorden mellom Bru og Åmøy.
Utsatt vindretning: Sørøst og sør
Dyr på beite hele året, husk båndtvang.

Tilrettelagt med gjestebrygge på 34 meter, båtfester, hc-toalett, renovasjon, grill, turvei og turstier.

Aktiviteter i området rundt Line

Del aktiviteter med Ryfri.no - Facebook eller MMS
Map region
Båtliv

Båtliv

Randaberg har begrenset med offentlig tilrettelagte gjestehavner, og enda færre naturhavner, men det fins småbåthavner i Kvernevik/Viste Hageby, en liten på Tungenes, en større i Harestadvika og en stor småbåthavn i Dusavika rett sør for Grødemskogen.

Map region
Dykking

Dykking

Jæren Dykkersenter har anbefalt følgende steder å dykke fra Tungenes og sørover: Tungenes, Mekjarvik, Todnemhammaren, Harestadvika, Øvre Grødem, Stranberg og Vistnes Vågen på vestsiden.

Map region
Fottur Badeliv

Randabergstranden

Randabergstranden ligger mot Byfjorden rett nord for Mekjarvik. Parkering på ferjekaien.

Map region
Fottur

Harestadmyra

Harestadmyra - rundløype 2 km. Veien går fra Randaberghallen rundt naturparken.

Map region
Fottur

Ryggstranden - Skiftesvik

Ryggstranden - Skiftesvik (Grødem) - lengde 1,4 km

Map region
Fottur

Bru

Her går kulturstien som ble anlagt i forbindelse med kulturhovedstaden Stavanger 2008. Utgangspunktet er den alternative gården - Kulturbruk 44/4 - hvor det blant annet fins klatresilo og en 80 m lang hinderløype i Julatreskogen.

Map region
Fiske

Fiske

Rennesøyene har åpenbart gode sjøfiskemuligheter. Har du båt, regnes nordsiden av Rennesøy mot Boknafjorden for å gi godt fiske, særlig på større dybder, men her er det også mer værhardt. Mastrafjorden ligger mer i ly for nordvesten og har fine strømningsforhold og følgelig brukbart med fisk.

Map region
Dykking

Dykking

Øybuen Dykkerklubb (ØDK) ble stiftet i 1985. ØDK er den eneste dykkerklubben med base i kommunen, men det er ikke uvanlig å se dykkere fra andre miljø i Rennesøy-skjærgården.

Map region
Båtliv

Fergevåg på Askje

Fergevåg på Askje: Motorbåter som ikke stikker dypere enn en meter, kan legge seg langs kaikanten i småbåthavnen. Her ligger du trygt og godt. Større båter må legge seg ved dypvannskaien.

Map region
Båtliv

Hodnafjellsviga

Hodnafjellsviga vest for Dysjalandsvågen på Mosterøy. Her er det sjelden vindstille, men det er en koselig uthavn i vakre omgivelser. Den vestre kaien helt innerst i molohavnen kan benyttes av gjestende båter.

Map region
Båtliv

Sokn

Nygardsviga ligger sørøst på Sokn. Helt innerst i viken ligger Rennesøys eneste campingplass, som også er en populær havn for småbarnsfamilier.

Map region
Båtliv

Bru og Vestre Åmøy

Småbåthavner med gjesteplasser finnes også på Bru og Vestre Åmøy.

Map region
Fottur

Grødem

2 km tursti fra Ryggstranden båthavn i Harestadvika i nord til Dusavika i sør. En lun granskog med rikt fugleliv, god utsikt ut Byfjorden og enkelte badeplasser langs veien. Svært familievennlig.

Map region
Fottur

Ulsnesskogen/Trollskogen, Hundvåg

Et tidligere militært område som ble frigjort til friområde i 1998 er blitt et av Stavanger fineste utfartsteder for småbarnsfamilier og barnehager.

Map region
Sykling

Terrengsykling

Stavanger har begrensede friområder og presset er stort fra ulike brukere. De siste årene har terrengsykling blitt en populær aktivitet som griper om seg i flere aldersgrupper.

Map region
Sykling

Hundvåg

Hundvåg har Lundsneset og Trollskogen som de to grønne lungene av en viss størrelse. Lundsneset er preget av lengre strekk på grusvei (2-3 km), mens Trollskogen på Ulsnes er kjennetegnet av smale stier og tekniske utfordringer på svaberg.

Map region
Fiske

Sjøfiske

I Stavanger trenger du ikke å dra lenger enn til Grasholmen eller Kalhammeren for variert godt fiske fra land. Hele Byfjord-kyststrekningen fra Kalhammeren til Tungenes kan gi bra uttelling for en hobbyfisker.

Map region
Badeliv

Badeliv

Stavanger har en kystlinje på 145 kilometer inklusive øyene, så det er gode muligheter for bading. Badevannskvaliteten er relativt god, kanskje med unntak av de innerste delene av kommunens kystlinje i Gandsfjord.

Line

HC-toalett Kildesortering Grill Gjestebrygge Båtfester Infoskilt Turvei Fritidsfiske Severdigheter Badeplass Turvei for HC Båndtvang for hunder Teltplass
GPS
59.037817, 5.679760
GPS ikon
Kommenter på Facebook
Les om Facebook og Ryfri

Ryfylke Friluftsråd

Ryfylke Friluftsråd har 5 fast ansatte fordelt på 5 årsverk. Ryfylke Friluftsråd er et interkommunalt samarbeidsorgan, bestående av 11 kommuner i Ryfylke og på Nord Jæren. Private bedrifter, interesse- organisasjoner og privatpersoner har anledning til støttemedlemskap.

Facebook ikonRyfylke Friluftsråd på Facebook
www.facebook.com/ryfri
MMSDel aktiviteter med mobilen
MMS til 940 18 400.
Designet av GhostGhost
Utviklet av OriginOrigin