Ryfylke Friluftsråd logo

Rennesøy

Rennesøy kommune er en del av det unike øyriket i Ryfylke og ligger midt i Rogaland, i grensefeltet mellom Nordsjøen og det fjordrike indre Ryfylke. Denne plasseringen gir stor spennvidde og variasjon i natur og landskap.

Rennesøy kommune er en del av det unike øyriket i Ryfylke og ligger midt i Rogaland, i grensefeltet mellom Nordsjøen og det fjordrike indre Ryfylke. Denne plasseringen gir stor spennvidde og variasjon i natur og landskap. De 8 øyene med tilhørende skjærgård byr på rike muligheter for båtfolk, naturelskere, kultur- og historieinteresserte. For botanikere og planteentusiaster er de sørvendte bakkene ned mot Mastrafjorden et artsrikt eldorado. Samlet har heiene på Rennesøy over 430 registrerte plantearter. En teori er at munkene på Utstein Kloster innførte frø og planter som siden har funnet rotfeste i dette milde og fuktige området. Ikke uten grunn kalles kommunen "de grønne øyene".

Rennesøy har åtte bebodde øyer: Rennesøy, Mosterøy, Bru, Fjøløy, Klosterøy, Vestre Åmøy, Sokn og Brimse. Siden åpningen av Rennfast i 1992, er alle øyene unntatt Brimse knyttet sammen med bruer og undersjøiske tunneler.

De siste 10 årene har kommunen satset på utvikling av turløyper i den åpne og særegne naturen. Etter at Rennfast ble gratis har kommunen blitt et av fylkets mest populære utfartsområder både for innbyggere og besøkende. Kommunen har laget turkart over alle de populære stiene fra Reianes i nord til Bru i sør. Her finner du oversiktskart og detaljkart med parkering, severdigheter, gjestehavner, badeplasser og andre nyttige fakta indikert. Klikk deg videre fra www.rennesoy.kommune.no.

Rennesøy er enklest å nå med egen bil eller båt, men det går busser jevnlig fra Nord- Jæren til Vikevåg og andre knutepunkt. Gjennom tunnelene i Rennfast kan en ikke sykle, men det går sykkelbuss fra Stavanger og Randaberg til Rennesøy. Se www.kolumbus.no for ruteopplysninger og lenger ned for informasjon om båthavner.

Map region

Finnesand

Gjestebrygge Dieselpumpe P-plass

Finnesand sentralt beliggende for båtturister på nordvestsiden av Mosterøy, rett ved bro til Klosterøy.
Utsatt vindretning: Nord og nordøst

Map region

Reinanset

Gjestebrygge Fritidsfiske for HC

Reinaneset sørvendt kaianlegg i betong, beliggende nordvest på Rennesøy.
Utsatt vindretning: Sør og sørøst

Map region

Brimse

HC-toalett Grill Gjestebrygge Rasteplass Tursti Utsiktspunkt Båndtvang for hunder

Brimse ligger øst for Østhusvik på Rennesøy.
Området er et tidligere militærområde.
Utsatt vindretning: Nordvest, nord og nordvest
Er noe eksponert for bølger fra nyttetrafikk

Map region

Line

HC-toalett Kildesortering Grill Gjestebrygge Båtfester Infoskilt Turvei Fritidsfiske Severdigheter Badeplass Turvei for HC Båndtvang for hunder Teltplass

Line ligger i Åmøyfjorden mellom Bru og Åmøy.
Utsatt vindretning: Sørøst og sør
Dyr på beite hele året, husk båndtvang.

Map region

Vikevåg

Gjestebrygge

Vikevåg gjestebrygge ved sentrum med diverse fasiliteter lett tilgjengelig.
Utsatt vindretning: Sør, sørvest og vest

Map region

Fjøløy Fort

HC-toalett Grill Gjestebrygge Infoskilt P-plass Rasteplass Turvei Utsiktspunkt Fritidsfiske Severdigheter Turvei for HC Båndtvang for hunder Teltplass

Fjøløy Fort ligger på Fjøløy nordvestsiden av Mosterøy, i Kvitsøyfjorden.
Utsatt vindretning: Sørvest, vest og nordvest
Dyr på beite, husk båndtvang hele året.

Ryfylke Friluftsråd

Ryfylke Friluftsråd har 5 fast ansatte fordelt på 5 årsverk. Ryfylke Friluftsråd er et interkommunalt samarbeidsorgan, bestående av 11 kommuner i Ryfylke og på Nord Jæren. Private bedrifter, interesse- organisasjoner og privatpersoner har anledning til støttemedlemskap.

Facebook ikonRyfylke Friluftsråd på Facebook
www.facebook.com/ryfri
MMSDel aktiviteter med mobilen
MMS til 940 18 400.
Designet av GhostGhost
Utviklet av OriginOrigin