Ryfylke Friluftsråd logo

Randaberg

Randaberg kommune ligger som Jærens nordre spiss, med Stavanger som nærmeste større nabo i sørøst. Kommunen grenser videre mot Sola kommune i sørvest (i sjø), Rennesøy kommune i nordøst og Kvitsøy kommune i nordvest.

Randaberg kommune ligger som Jærens nordre spiss, med Stavanger som nærmeste større nabo i sørøst. Kommunen grenser videre mot Sola kommune i sørvest (i sjø), Rennesøy kommune i nordøst og Kvitsøy kommune i nordvest. Ellers grenser Randaberg mot Håsteinfjorden, Kvitsøyfjorden og Byfjorden.

Historien til Randaberg strekker seg hele 13.000 år tilbake i tid, og en av kommunens mest særpregede og kjente attraksjoner er steinalderboplassen på Viste, Vistehålå. Randaberg er en utpreget jordbrukskommune med en vernet kystlinje fra Vistnes til Mekjarvik. Naturen - og da særlig kysten - innbyr til fotturer, seiling og bading, selv om værforholdene kan være ganske barske. Kystlinjen er også beitemark for dyr, all ferdsel må derfor foretas i tråd med et aktivt jordbruk. Hunder må holdes i bånd.

Randaberg er videre kjent for et meget aktivt og veldrevet idrettsliv. Randaberg Idrettslag har en av fylkets største fotballavdelinger, og stadionanlegget er slik langt større kommuner kan misunne. Innendørs har Randaberg gjort seg spesielt bemerket innenfor volleyball. I 2010 ble sykkelrittet Landsbyrittet arrangert med suksess, noe som vitner om en sterk sykkelinteresse i jordbruksbygda ytterst på Nord-Jæren. Se www.landsbyrittet.no. For syklister på Nord-Jæren er det Randaberg et populært treningsområde på grunn av landeveier med relativt lite trafikk gjennom fine jordbrukslandskap.

Ryfylke Friluftsråd

Ryfylke Friluftsråd har 5 fast ansatte fordelt på 5 årsverk. Ryfylke Friluftsråd er et interkommunalt samarbeidsorgan, bestående av 11 kommuner i Ryfylke og på Nord Jæren. Private bedrifter, interesse- organisasjoner og privatpersoner har anledning til støttemedlemskap.

Facebook ikonRyfylke Friluftsråd på Facebook
www.facebook.com/ryfri
MMSDel aktiviteter med mobilen
MMS til 940 18 400.
Designet av GhostGhost
Utviklet av OriginOrigin