Ryfylke Friluftsråd logo

Rossøy

Rossøy ligger i Ydstebøhavn, brygga ligger like over gamle hovedkaien på Kvitsøy. Flere båtfester i nærliggende områder.
Utsatt vindretning: Øst og vest

Aktiviteter i området rundt Rossøy

Del aktiviteter med Ryfri.no - Facebook eller MMS
Map region
Båtliv

Båtliv

Kvitsøy-skjærgården ligger et stykke ut i havgapet, men er vel verdt en tur for hobbyskippere. Når man først er kommet dit, fins et mylder av naturhavner å velge mellom. For detaljer om alle havner, se www.havneguiden.no eller www.gjestehavner.no.

Map region
Padling

Padling

Hvis en kommune skal kunne kalles et padleparadis, må det være Kvitsøy. Her er like mange øyer som dager i året, og skjærgården er et eldorado av små sund, kanaler og holmer.

Map region
Fottur

Langøy

Langøy på vestsiden av Leiasundet byr på en løype langs blant annet gamle sjøhus som er blitt sommerboliger.

Map region
Fottur

Kyststien

Kyststien fra Sandrenna-Naustvollvågen starter idet du går av fergen. Fra den populære badeplassen Sandrenna går en gruset turvei til Naustvollvågen, den første av Kvitsøys lune havner.

Map region
Fottur

Steinkorset på Krossøy

Steinkorset på Krossøy i Leiasundet er fire meter høyt og 1000 år gammelt. Det knyttes ulike historier til hvem som reiste korset og hvorfor.

Map region
Fottur Sykling

Ydstebøhavn-Håland

Ydstebøhavn-Håland starter ved Fyret og går vestover. Langs denne ruten passerer du mange minner fra krigen. Merk advarsel om fare ved uvær. Fyret på Kvitsøy er for øvrig Norges andre fyr etter Færder, bygget på begynnelsen av 1700-tallet.

Map region
Fiske

Fiske

Følg turstien vest for Fyret og finn mange velegnede fiskeplasser fra land. Merk: Noe ulendt terreng, og ved dårlig vær er ferdsel her ikke å anbefale. Kvitsøys kystlinje består for det meste av svaberg og klipper. Disponerer du båt, er mulighetene uendelige.

Map region
Dykking

Dykking

På Kvitsøy er dykkermulighetene store blant de mange hundre holmene og skjær som finnes her ute. Kvitsøy byr på et rikt plante- og dyreliv under vann, med muligheter for både vrakdykk og undervannsgrotter. I nærheten ligger blant annet passasjerskipene Dresden og Weisenhorst.

Map region
Sykling

Sykling

Kvitsøy egner seg godt for en sykkeltur, ikke minst for småbarnsfamilier - små avstander (7-8 km asfaltert vei med sykkelvei), få bakker (høyeste punktet er 25 meter) og flott natur! På sykkel tar en lett for seg de tre største øyene i tur og orden. Parker bilen på Mekjarvik og trill sykkelen om bord på ferja. Overnatting kan skje i telt i friluftsområdene eller i leilighet/rorbu på kaien, se www.kvitsoy-turistsenter.no eller www.ydstebo-marine.no. Se også egen omtale på www.godtur.no.

Rossøy

Grill Gjestebrygge Infoskilt Rasteplass Fritidsfiske Båndtvang for hunder
GPS
59.060087, 5.401626
GPS ikon
Kommenter på Facebook
Les om Facebook og Ryfri

Ryfylke Friluftsråd

Ryfylke Friluftsråd har 5 fast ansatte fordelt på 5 årsverk. Ryfylke Friluftsråd er et interkommunalt samarbeidsorgan, bestående av 11 kommuner i Ryfylke og på Nord Jæren. Private bedrifter, interesse- organisasjoner og privatpersoner har anledning til støttemedlemskap.

Facebook ikonRyfylke Friluftsråd på Facebook
www.facebook.com/ryfri
MMSDel aktiviteter med mobilen
MMS til 940 18 400.
Designet av GhostGhost
Utviklet av OriginOrigin