Ryfylke Friluftsråd logo

Søre Børøyholmen

Søre Børøyholmen - Børøyholmane ligger på sørsiden av Randøy i Fisterfjorden.
Utsatt vindretning: Nordvest, vest og sørvest
Dyr på beite hele året, husk båndtvang

Aktiviteter i området rundt Søre Børøyholmen

Del aktiviteter med Ryfri.no - Facebook eller MMS
Map region
Båtliv

Buøysundet i Fisterøyene

Buøysundet i Fisterøyene, en av de beste naturhavnene i Ryfylke. Ligger i ly for alle vindretninger.

Map region
Båtliv

Sauøya

Sauøya ligger mellom Halsnøya, Bokn og Byre med Finnøyfjorden i vest og Fisterfjorden i øst. Sauøya og Forøya er friområder og en del av Vestkystparken. Svært mye brukt båtutfartsområde. Gode ilandstigningsmuligheter. Tilrettelagt av Ryfylke Friluftsråd med toalett, miljøstasjon, brygge og båtfester.

Map region
Båtliv

Skartveit

Skartveit har stor gjestehavn med plass til 50 båter. NB: Det arrangeres skattejakt to ganger i løpet av sommeren. Barna kan lete etter Kong Randulfs skatt på Gullholmen. Dette blir utlyst i monteren på Skartveit Handel.

Map region
Padling Fottur Badeliv Sykling Båtliv

Bokn

Bokn er en av Ryfylkes absolutte perler. Øya har bare 9 innbyggere og ingen trafikk; et ideelt sted for barnefamilier, fotgjengere eller syklister. Øya er et paradis for padlere i kano eller kajakk.

Map region
Fottur

Byre

På Byre er det en fin turløype som ikke er merket, men den går rundt øya og følger stort sett vannkanten.

Map region
Fottur Badeliv Båtliv

Halsnøy

Halsnøy er den største øya med vakker natur og markerte landskapsformer. Skartveitvatnet deler øya i to og er kun en kort spasertur unna for båtturister som trenger et bad i ferskvann. Halsnøy har fine og lune viker for båtturister, og i Nautvika er det en spesielt fin sandstrand.

Map region
Fottur Badeliv Båtliv

Fisterøyene

Fisterøyene hørte tidligere til Fister kommune. I dag hører de østligste til Hjelmeland, mens Halsnøy, Byre, Bokn og Måløy er de som hører til Finnøy.

Map region
Padling

Padling

Det er vanskelig å rangere et farvann fremfor et annet i Finnøy kommune, fordi dette er indrefileten av Ryfylkes skjærgård. I Finnøy kan du velge farvann etter været. I området mellom Talgje, Finnøy, Halsnøy og Fogn kan du padle i dagevis uten å krysse kjølvannet ditt, stort sett hele tiden i smule farvann.

Map region
Fottur

Merka stier på Fister

Merket sti fra Fister (på veien opp mot Solbjør) til Hetlandsbygda. Ved Hetlandsvatnet er det merka ulike turløyper til Sjekkjesåsen, Rabnafjell (ikke merket fra Hetlandsvatnet, men fra p-plass på Gjesfjell), Litlavatnet rundt, Sigmundstad og Heståsen.

Map region
Fottur

Loftshei og Lauvåsen

Loftshei og Lauvåsen, merket rundløype fra Ingvaldstad eller Solbjør med avstikker til Lauvåsen. Lauvåsen (Fistersenderen) gir utsikt over fjordene for de som vil opp i høyden. Parker ved Solbjørgardane, deretter 2 km på bratt sti.

Map region
Fottur

Moldfall og Fisterfjell

Fister har flere turmuligheter: To naturreservat, Moldfall og Fisterfjell, begge med særegen og frodig fauna på næringsrik skifergrunn.

Map region
Fottur

Randåsen

Randåsen, Randøys høyeste punkt 373 m.o.h. Her fins to rundløyper på 2 og snaut 5 km. Plakater med informasjon om blant annet tresorter finns i den korte løypa. Parker ved Randa, og kryss hovedveien igjen før turstien begynner.

Map region
Badeliv

Fistervågen

Fistervågen: sandstrand, kafe og daglig varebutikk.

Map region
Badeliv

Sandnes ved Hetlandsvatnet, Fister

Sandnes ved Hetlandsvatnet, Fister: sandstrand, ferskvann.

Map region
Badeliv

Kjelavika, Fister

Kjelavika, Fister: sandstrand, wc.

Map region
Båtliv

Sandangervågen

Sandangervågen på Randøy er en populær naturhavn som har fått en ny vår etter at oppdrettsanleggene ble flyttet. Nå fins det gjestebrygge der det før lå oppdrettsanlegg.

Map region
Båtliv

Fister

Fister, småbåthavn med pub og servicefasiliteter. God kapasitet.

Map region
Båtliv

Kaadavågen

På nordsiden av Kaadavågen ved Furetangen er det et flott bryggeanlegg som tilhører Furutangen Misjonssenter. Her arrangeres konferanser, leirer og private samlinger, bl.a. leiren "Båt og Bibel", som arrangeres i juli. Da er det som regel fullt av båter. Ta kontakt med misjonssenteret om du vil ligge ved bryggen (tlf. 404 15 169).

Map region
Båtliv

Børøyholmane

Børøyholmane ligger på sørsiden av Randøy og i Fisterfjorden. Friluftsrådet har satt opp en 18 m lang brygge på nordvestsiden av Søre Børøyholmen med hc-toalett, rasteplass, grill og miljøstasjon. Det er kort avstand til Ølesundet (ca. 4 nautiske mil) hvor det går an å handle og fylle drivstoff.

Søre Børøyholmen

Kildesortering Grill Gjestebrygge Båtfester Infoskilt Gapahuk Toalett Tursti Utsiktspunkt Fritidsfiske Badeplass Båndtvang for hunder Teltplass
GPS
59.173245, 6.008148
GPS ikon
Kommenter på Facebook
Les om Facebook og Ryfri

Ryfylke Friluftsråd

Ryfylke Friluftsråd har 5 fast ansatte fordelt på 5 årsverk. Ryfylke Friluftsråd er et interkommunalt samarbeidsorgan, bestående av 11 kommuner i Ryfylke og på Nord Jæren. Private bedrifter, interesse- organisasjoner og privatpersoner har anledning til støttemedlemskap.

Facebook ikonRyfylke Friluftsråd på Facebook
www.facebook.com/ryfri
MMSDel aktiviteter med mobilen
MMS til 940 18 400.
Designet av GhostGhost
Utviklet av OriginOrigin