Ryfylke Friluftsråd logo

Sauøy

Sauøy er en del av Fisterøyene og ligger Halsnøya, Bokn og Byre med Finnøyfjorden i vest og Fisterfjorden i øst.
Utsatt vindretning: Øst, sørøst og sør
Dyr på beite hele året, husk båndtvang

Aktiviteter i området rundt Sauøy

Del aktiviteter med Ryfri.no - Facebook eller MMS
Map region
Båtliv

Buøysundet i Fisterøyene

Buøysundet i Fisterøyene, en av de beste naturhavnene i Ryfylke. Ligger i ly for alle vindretninger.

Map region
Båtliv

Sauøya

Sauøya ligger mellom Halsnøya, Bokn og Byre med Finnøyfjorden i vest og Fisterfjorden i øst. Sauøya og Forøya er friområder og en del av Vestkystparken. Svært mye brukt båtutfartsområde. Gode ilandstigningsmuligheter. Tilrettelagt av Ryfylke Friluftsråd med toalett, miljøstasjon, brygge og båtfester.

Map region
Båtliv

Skartveit

Skartveit har stor gjestehavn med plass til 50 båter. NB: Det arrangeres skattejakt to ganger i løpet av sommeren. Barna kan lete etter Kong Randulfs skatt på Gullholmen. Dette blir utlyst i monteren på Skartveit Handel.

Map region
Padling Fottur Badeliv Sykling Båtliv

Bokn

Bokn er en av Ryfylkes absolutte perler. Øya har bare 9 innbyggere og ingen trafikk; et ideelt sted for barnefamilier, fotgjengere eller syklister. Øya er et paradis for padlere i kano eller kajakk.

Map region
Fottur

Byre

På Byre er det en fin turløype som ikke er merket, men den går rundt øya og følger stort sett vannkanten.

Map region
Fottur Badeliv Båtliv

Halsnøy

Halsnøy er den største øya med vakker natur og markerte landskapsformer. Skartveitvatnet deler øya i to og er kun en kort spasertur unna for båtturister som trenger et bad i ferskvann. Halsnøy har fine og lune viker for båtturister, og i Nautvika er det en spesielt fin sandstrand.

Map region
Fottur Badeliv Båtliv

Fisterøyene

Fisterøyene hørte tidligere til Fister kommune. I dag hører de østligste til Hjelmeland, mens Halsnøy, Byre, Bokn og Måløy er de som hører til Finnøy.

Map region
Fottur Sykling Båtliv

Fogn

Fogn er en ulendt øy, hump og hammer, med grønne flekker innimellom. Her fins mange fine sund og viker som båtfolket oppsøker fra tidlig om våren til sent på høsten.

Map region
Padling

Padling

Det er vanskelig å rangere et farvann fremfor et annet i Finnøy kommune, fordi dette er indrefileten av Ryfylkes skjærgård. I Finnøy kan du velge farvann etter været. I området mellom Talgje, Finnøy, Halsnøy og Fogn kan du padle i dagevis uten å krysse kjølvannet ditt, stort sett hele tiden i smule farvann.

Map region
Båtliv

Kaadavågen

På nordsiden av Kaadavågen ved Furetangen er det et flott bryggeanlegg som tilhører Furutangen Misjonssenter. Her arrangeres konferanser, leirer og private samlinger, bl.a. leiren "Båt og Bibel", som arrangeres i juli. Da er det som regel fullt av båter. Ta kontakt med misjonssenteret om du vil ligge ved bryggen (tlf. 404 15 169).

Map region
Båtliv

Børøyholmane

Børøyholmane ligger på sørsiden av Randøy og i Fisterfjorden. Friluftsrådet har satt opp en 18 m lang brygge på nordvestsiden av Søre Børøyholmen med hc-toalett, rasteplass, grill og miljøstasjon. Det er kort avstand til Ølesundet (ca. 4 nautiske mil) hvor det går an å handle og fylle drivstoff.

Sauøy

Kildesortering Båtfester Toalett Utsiktspunkt Fritidsfiske Badeplass Ombord- og ilandstigningbrygge Båndtvang for hunder Teltplass
GPS
59.170254, 5.964804
GPS ikon
Kommenter på Facebook
Les om Facebook og Ryfri

Ryfylke Friluftsråd

Ryfylke Friluftsråd har 5 fast ansatte fordelt på 5 årsverk. Ryfylke Friluftsråd er et interkommunalt samarbeidsorgan, bestående av 11 kommuner i Ryfylke og på Nord Jæren. Private bedrifter, interesse- organisasjoner og privatpersoner har anledning til støttemedlemskap.

Facebook ikonRyfylke Friluftsråd på Facebook
www.facebook.com/ryfri
MMSDel aktiviteter med mobilen
MMS til 940 18 400.
Designet av GhostGhost
Utviklet av OriginOrigin