Ryfylke Friluftsråd logo

Rossøy

Rossøy ligger på sørspissen av Fogn. Det er bare et smalt sund som skiller Rossøy fra Fogn, Rossøysundet. Mye brukt båtutfartsområde.
Utsatt vindretning: Øst og vest
Dyr på beite hele året, husk båndtvang

Last ned infoplakat her

Aktiviteter i området rundt Rossøy

Del aktiviteter med Ryfri.no - Facebook eller MMS
Map region
Båtliv

Rossøysundet

Rossøysundet skiller mellom en halvøy og en øy på sørspissen av Fogn og har vært brukt som havn i hundrevis av år. I moderne tid er det blitt et tilrettelagt friluftsområde med svabergkyst, bukter, viker og sund med mange gode havnemuligheter.

Map region
Fottur Sykling Båtliv

Fogn

Fogn er en ulendt øy, hump og hammer, med grønne flekker innimellom. Her fins mange fine sund og viker som båtfolket oppsøker fra tidlig om våren til sent på høsten.

Map region
Fottur Fugl

Talgje (sør)

Talgje er den sørligste øya i Finnøy kommune og har fått veiforbindelse med Rennesøy gjennom Finnfast. Dermed er øya blitt lettere tilgjengelig for alle. De 250 fastboende tar gjerne imot besøk og tilbyr gratis parkering enten du kommer i bil eller båt ved, den nå nedlagte,Talgje Handel i Gardsvågen.

Map region
Badeliv

Tøgjevågen

Tøgjevågen, ca. 3 km nord for Tau, båtutfarts- og turområde. Toalett, grillplass, fortøying.

Map region
Båtliv

Skyljavik/Tøgjevågen

Området ligger ut mot Fognafjorden, mellom Fogn og fastlandet, ca. 3 km nord for Tau. Lun våg. Svabergkyst. Mye brukt bade- og turområde. Atkomst både fra land og sjø. P-plass, toaletter, miljøstasjon, 1000 meter turvei, bord og benker. Informasjonstavle ved parkeringen.

Rossøy

HC-toalett Kildesortering Grill Gjestebrygge Infoskilt Rasteplass Tursti Fritidsfiske Severdigheter Badeplass Båndtvang for hunder Teltplass
GPS
59.110732, 5.893736
GPS ikon
Kommenter på Facebook
Les om Facebook og Ryfri

Ryfylke Friluftsråd

Ryfylke Friluftsråd har 5 fast ansatte fordelt på 5 årsverk. Ryfylke Friluftsråd er et interkommunalt samarbeidsorgan, bestående av 11 kommuner i Ryfylke og på Nord Jæren. Private bedrifter, interesse- organisasjoner og privatpersoner har anledning til støttemedlemskap.

Facebook ikonRyfylke Friluftsråd på Facebook
www.facebook.com/ryfri
MMSDel aktiviteter med mobilen
MMS til 940 18 400.
Designet av GhostGhost
Utviklet av OriginOrigin